Bruk høsten til utstillinger

Når det kommer til utstillinger av kunst så kjenner jeg flere som har en veldig løs definisjon av utstillinger, og andre som er mer «strenge». Med det mener jeg at noen vil si alle arenaer hvor du kan se og oppleve kunst er per definisjon utstillinger (som for eksempel kunst på veggene i en restaurant eller et hotell), mens andre vil si at utstillinger er kun utstillinger hvis hovedformålet med rommet er å vise frem kunsten (som et galleri). Jeg merker at det er ikke noe stort poeng for meg å finne et «riktig» svar her, og jeg er sikker på at akademikerne har en fasit på definisjonen, for i mine øyne er det mer interessant hvor jeg kan gå for kunstopplevelser – uavhengig av om de blir kalt for utstillinger eller ikke.

Anbefaling av utstillinger

Nå som vi er kommet til høsten, og naturen med klare, synlig grep forbereder seg på vintermørket, er det i mine øyne en ideell tid for å gå på utstillinger og la seg forføre, provosere, bli inspirert, eller hva det nå måtte være som skjer med akkurat deg i møte med ulik kunst. Hvis du er på jakt etter noe ved siden av Høstutstillingen, så er vi to. Jeg har selv tenkt meg en tur til Vestlandet for å oppleve utstillingen Drømmekyss på Kunstmuseene i Bergen (KODE), som jeg gleder meg stort til. Kunstneren Roald Andresen står bak installasjonene, som sammen med billedbokillustrasjoner og andre objekter fra KODEs samling utgjør et drømmeunivers der du inviteres til å diskutere og reflektere over drømmer.

Hvis du er på jakt etter noe litt mer lokalt for Oslo så anbefaler jeg deg å ta en tur på Norsk Folkemuseum på Bygdøy, og utstillingen om fotograf Anders Beer Wilse. Utstillingen markerer 150 års jubileet for hans fødsel, og viser i tillegg til hans fantastiske dokumentasjon av norsk samfunnsliv i den første halvdelen av 1900-tallet også hans liv og virke.

Det finnes selvfølgelig en rekke utstillinger bortsett fra disse to anbefalingene, og jeg ønsker deg god fornøyelse uansett!

Utstillinger er perfekt høst-vær aktivitet