Munch-museet gir kunst en ny vinkling

Det finnes mye å snakke om og diskutere når det kommer til kunst, og ikke minst innenfor malerkunsten. For å sette tingene litt i perspektiv så er de eldste hulemaleriene vi har funnet (og «datofestet») rundt 32 000 år gamle, så vi kan trygt si at mennesket har uttrykt seg på denne måten en god stund. Og uten at det er noen konkurranse, men det vil si at malerkunsten er 6 ganger så gammel som skrivekunsten.

Se kunst på en ny måte

Hvis du er inne på denne bloggen og leser dette så er sjansen stor for at du er interessert i kunst, og jeg ønsker deg velkommen! Jeg tenkte i dag å oppfordre alle lesere til å ta seg en tur på Munch + Vigeland utstillingen i regi av Munch-museet i Oslo. Dette er den tredje utstillingen i serien hvor Munch sammenlignes med, eller settes opp mot/ved siden av, andre kunstnere. Først ut var Bjarne Melgaard, og deretter Van Gogh. Nå er det altså Vigeland sin tur, jeg må si at det er en meget fascinerende utstilling. Det kommer klart frem at de to har blitt påvirket av hverandre, samtidig som de var samtidige og uten tvil var opptatt av mange av de samme temaene. For alle som er interessert i kunst, og ikke minst norsk kunst, er denne utstillingen noe man absolutt bør få med seg.

Kunst ute og inne, Oslo har mye å by på

Og er man ikke interessert i kunst, eller rett og slett ikke har noe aktivt forhold til å se
eller oppsøke kunst, så skal Munch-museet ha honnør for denne serien av utstillinger. De har lykkes i å skape et bredt engasjement og gode publikumstall, og ingenting er bedre i mine øyne enn lettere tilgang på god kunst!

En siste ting som slår en, og som også kommer frem i noen av anmeldelsene, er hvordan Munch som skulptør og Vigeland som tegner er gitt plass i utstillingen. For de som ikke er godt kjent med kunst fra de to er dette er smart og viktig grep fra museets side, og jeg håper unge så vel som gamle vil forlate denne utstillingen med nyvunnet beundring for to av Norges største kunstnere.

God fornøyelse!