Velkommen til galleri Cuben

Tenkte det var på tide å dele litt informasjon om vårt galleri Cuben, hva galleri Cuben ønsker å få til, og hvorfor vi mener at det er viktigere enn noen gang å støtte opp om, og sørge for at Oslo (og andre byer i landet vårt for den slags skyld) har et bredt utvalg av gode og aktive kunstgallerier.

Galleri Cuben – ditt kunstgalleri

Her på galleri Cuben stiller vi i all hovedsak ut kunst fra de tradisjonelle kunstformene som maleri, tegning og skulptur. Galleri Cuben ønsker å kunne hjelpe unge og nye kunstnere, som jobber med de nevnte formene, ved å gi dem et sted å starte og dermed gjøre verden oppmerksom på deres eksistens. Galleri Cuben ønsker å ha hovedfokus på kunstnere som kan vise til meget høy kvalitet håndverksmessig, og dette gjelder både figurativt og non-figurativt. Vi stiller ingen krav til at kunstneren(e) skal være norske, men gitt vår beliggenhet og fokus så er det naturlig at våre utstillinger for det meste vil være av norsk kunst. Det stilles heller ingen krav til kunstneren(e) har andre utstillinger å vise til, da vi som nevnt ønsker å være et sted å starte, og vi har ofte utstillinger av for eksempel elever eller nylig utdannede kunstnere.

Vi her på galleri Cuben mener det er viktigere enn noen gang å støtte opp om de små, uavhengige kunstgalleriene. I dagens samfunn, hvor vi blir mer og mer avhengige av teknologi og ting går raskere og raskere, mener vi kunsten er det perfekte middelet for å minne oss på at livet ikke trenger å rase avgårde hele tiden. Ikke misforstå, vi er ikke imot hvordan samfunnet utvikler seg i det hele tatt – men vi ønsker å minne om at det finnes flere måter å oppleve verden på enn det som kommer ut gjennom mobil og dataskjermen. Det å oppleve kunst som gir deg en opplevelse, og får deg til å føle noe, det krever at du er åpen nok til å la det skje. Og på galleri Cuben er sikre på at den delen v oss, den undrende, spørrende, og reflekterende – det er en veldig viktig del av det å være menneske.

Så, velkommen til galleri Cuben !

Galleri Cuben ønsker å hjelpe nye kunstnere i møte med publikum